x
x

Termeni si conditii

 1. Acceptarea Termenilor si Conditiilor

1.1. Acesti Termeni si Conditii, inclusiv orice politici sau alti termeni si conditii mentionati in prezentul document si disponibile pe site, cu modificarile ulterioare, reglementeaza relatia contractuala a clientului cu entitatea COMLEX SYSTEM (preturibune.ro). Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a finaliza comanda vi se va specifica în mod clar sa acceptati Termenii si Conditiile în versiunea publicata pe site la momentul plasarii comenzii. Prin acceptarea acestor termeni sunteti de acord sa respectati Termenii si Conditiile în versiunea publicata pe site-ul nostru la momentul plasarii comenzii. Daca nu acceptati, nu puteti plasa comenzi pe site-ul nostru.

1.2. Ne rezervam dreptul de a aduce modificari în orice moment Termenilor si Conditiilor prin postarea modificarilor pe site, fara o notificare prealabila. Schimbarile importante vor fi comunicateîntr-o maniera adecvata. Orice schimbare se va aplica noilor comenzi. Asigurati-va ca recititi Termenii si Conditiile de fiecare data înainte de a finaliza comanda. Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, sunteti de acord cu respectarea Termenilor si Conditiilor în versiunea publicata pe site la momentul vizitei dumneavoastra.

2. Site-ul

2.1.  www.preturibune.ro  este operat  de SC COMLEX SYSTEM  SRL, o societate comerciala înscrisa legal, conform legislatiei din Romania, cu sediul social în Bucuresti, Str. Izvorul Trotusului Nr.5 CUI RO 22923783 si avand contul RO51 INGB 0000 9999 0186 5885, deschis la ING BANK DECEBAL.

2.2. Sunteti în relatie contractuala cu entitatea Comlex System care opereaza site-ul pe care îl vizitati si/sau prin care încheiati o tranzactie online/telefonic, daca nu se specifica în mod expres altfel în alta parte.

3. Statutul Dumneavoastra

Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, confirmati ca sunteti consumator, ca aveti cel putin 18 ani si ca sunteti apt din punct de vedere legal pentru a încheia contracte obligatorii în numele dumneavoastra si ca toate datele furnizate si necesare pentru achizitionare sunt corecte, complete si adevarate în momentul în care plasati comanda.

4. Formarea unui Contract

4.1 Continutul site-ului nostru, din punct de vedere legal, nu reprezinta o propunere pentru un contract de cumparare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, daca plasati o comanda prin intermediul site-ului nostru, aceasta constituie o oferta de cumparare a unui produs listat pe acest site. Comanda dumneavoastra este urmata de acceptarea noastra, conform celor descrise în continuare.

4.2. Comanda poate fi plasata prin intermediul site-ului nostru sau telefonic. Pentru a face o comanda pe site, veti parcurge un proces simplu, la sfârsitul caruia veti confirma comanda apasând butonul "Comanda"/”Trimite comanda”. Butonul va indica în mod clar ca plasarea comenzii implica obligatia dumneavoastra de plata. Înainte de confirmarea comenzii, sunteti întotdeauna informat cu privire la pretul total care trebuie platit si veti avea întotdeauna posibilitatea de a verifica si eventual de a corecta comanda. De asemenea, pentru comenzile telefonice, veti fi informat în ceea ce priveste suma de plata si modalitatea de livrare, inclusiv costuri suplimentare, daca este cazul. Vezi sectiunea Livrare.

4.3. Dupa plasarea unei comenzi, veti primi un email prin care confirmam primirea si înregistrarea comenzii dumneavoastra. Acest lucru nu înseamna ca aceasta comanda a fost acceptata. Toate comenzile sunt supuse acceptarii de catre noi. Contractul dintre dumneavoastra si noi va fi format numai dupa acceptarea de catre noi a comenzii dumneavoastra. Contractul se va referi strict la acele produse pentru care am acceptat comanda plasata de catre dumneavoastra, urmând a va transmite o confirmare de acceptare telefonic sau prin email. În cazul în care nu putem onora un contract din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnica ori neconformitati constatate în momentul procesului de expediere, va vom informa cu privire la aceasta situatie si vom rambursa sumele platite de catre dumneavoastra pentru aceste produse, daca este cazul, în conformitate cu dispozitiile de rambursare din sectiunea referitoare la drepturile dumneavoastra statutare de retragere prevazute în acesti Termeni si Conditii, în decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia dumneavoastra de terminare a contractului.

4.4. Va rugam sa aveti în vedere ca numai produsele listate pe site-ul nostru cu descrierea produsului si un pret de vânzare sunt destinate vânzarii. Materialele publicitare, inclusiv, dar fara a se limita la bannerele afisate pe site-ul nostru si/sau pe canalele noastre de social media, au scopul exclusiv de a promova un brand anume si nu creeaza o obligatie din partea Comlex System de a avea disponibil sau de a face disponibile pentru vânzare produsele specifice prezentate în aceste materiale publicitare.

5. Dreptul Legal de Retragere

5.1. Perioada de Retragere

Aveti dreptul legal de a va retrage comanda sau din contractul încheiat cu noi în termen de 14 zile, fara a motiva retragerea. Pentru a respecta termenul-limita de retragere, este suficient sa trimiteti comunicarea de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. Perioada de retragere va expira la 14 zile dupa data livrarii, adica data la care dumneavoastra sau o parte terta (alta decât transportatorul) indicata de dumneavoastra, intrati în posesia fizica a produsului sau, în cazul mai multor produse care fac parte dintr-o singura comanda si au fost livrate separat: ultima zi în care dumneavoastra sau o parte terta (alta decât transportatorul) indicata de dumneavoastra, intrati în posesia fizica a ultimului produs.

5.2. Exercitarea dreptului de retragere

Trebuie sa informati Comlex System cu privire la decizia de a va retrage, printr-o declaratie fara echivoc.

Trimiteti un e-mail la Serviciul Clienti la datele de contact afisate pe site-ul nostru cu declaratia dumneavoastra fara echivoc de retragere. Va recomandam sa includeti numarul comenzii (ID-ul comenzii) sau numarul facturii, numarul contului bancar / titularul contului bancar în care ar trebui sa fie rambursata suma, si o declaratie clara ca va retrageti din contractul de achizitie în cauza.

5.3. Exceptii

Nu va puteti retrage în cazul în care:produsele sunt personalizate conform specificatiilor dumneavoastra, produsele sunt consumabile,  sau in cazul programelor software care au fost activate/desigilate dupa livrare.

5.4. Consecintele retragerii

Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar. Avem dreptul de a amâna rambursarea pâna la primirea  si verificarea produselor.

5.4.1. Rambursarea:  Daca vom accepta returnarea produsului, va vom rambursa toate platile primite de la dumneavoastra (cu exceptia costurilor rezultate din transportul produselor catre noi) nu mai târziu de 14 zile de la primirea produsului returnat noua.  Costurile de returnare a produsului: Conform legii, cheltuielile cu returul produselor catre comerciant revin în sarcina consumatorului.

5.4.2. Returnarea produsului: Veti trimite înapoi produsele la adresa noastra de retur (vezi mai jos) nu mai târziu de 14 zile de la data la primirii marfii. Termenul este respectat daca trimiteti înapoi produsul înainte ca perioada de 14 zile sa expire. Produsul poate fi returnat numai prin curier sau la sediul din care a fost livrat. Puteti gasi adresa de retur indicata în factura ce insoteste marfa, la Punct de Lucru, sau prin contactarea Serviciului Clienti la datele de contact indicate pe site-ul nostru.

5.4.3. Raspunderea dumneavoastra: Raspundeti doar pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipulare, alta decât cea necesara pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a produselor.

6. Raspundere

6.1. Vânzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre Vânzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si în special pentru pierderea acestora.

6.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul îsi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, în masura permisa de legislatia în vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

6.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta în mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile site-ului în ultima versiune actualizata care este comunicata în cadrul site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

6.4. Ulterior crearii Contului, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor site-ului.

6.5. Excludem orice raspundere (fie pe baza de contract sau pe orice alta baza) care decurge din sau în legatura cu vânzarea unui produs, altfel de cum se prevede în legislatia în vigoare.

6.6. Nu cautam (si nici unul din acesti Termeni si Conditii nu au aceasta destinatie) sa excludem sau sa limitam raspunderea si nici o excludere sau limitare a raspunderii nu se aplica în urmatoarele cazuri:

 •          pierderi sau daune cauzate de frauda, greseli intentionate sau înselaciune savârsita de noi cu intentie;
 •          raspundere care, conform legilor în vigoare pentru protectia consumatorilor sau raspundere fata de produs, nu poate fi exclusa (cu toate acestea, aceste legi sunt denominate);
 •          nici orice alta raspundere, care nu poate fi exclusa sau limitata în conformitate cu legislatia în vigoare.

6.7. Nu vom fi tinuti responsabili pentru orice neexecutare, sau pentru întârzierea în executarea oricareia dintre obligatiile noastre în temeiul unui contract, în masura în care este cauzata de evenimente în afara controlului nostru rezonabil (un "eveniment de forta majora"). Un eveniment de forta majora include, fara a se limita la, rebeliunea civila, revolta, atac terorist, razboi, incendiu, dezastre naturale, epidemii, imposibilitatea de a utiliza transportul, aeronavele sau alte mijloace de transport public sau privat, imposibilitatea de a utiliza retelele de telecomunicatii publice sau private, legile, legislatiile, reglementarile sau restrictiile oricarui guvern.

6.8. Va rugam sa retineti ca trebuie sa respectati toate legile si reglementarile aplicabile. Nu vom fi tinuti responsabili pentru nici o încalcare cu privire la oricare din aceste legi.

7. Alegerea Legii si Jurisdictiei

Acesti Termeni si Conditii, precum si toate aspectele aparute sau legate de acesti termeni si contractul de cumparare vor fi reglementate de legea tarii, cu excluderea legilor de conflict. Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii aparute între Comlex System si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti române competente, din Municipiul Bucuresti.

8. Reclamatii si cai de atac în afara instantei

În România:

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Ilfov, Adresa: Bucuresti, Strada Transilvaniei nr. 2, Sector 1, cod postal 010798, Tel.: 021/315.03.55, Fax: 021/315.03.28

http://www.anpc.gov.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=78&Itemid=54

 

9. Prelucrarea datelor cu caracter personal si Confidentialitate

COMLEX SYSTEM S.R.L. respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind confidentialitatea datelor cu caracter personal si modul in care sunt utilizate acestea. Compania noastra isi asuma responsabilitatea de a nu instraina sau face publica catre terti baza de date a site-ului www.preturibune.ro. Aceste date pot fi transmise numai organelor abilitate in vederea verificarii tranzactiilor comerciale.

COMLEX SYSTEM S.R.L. colecteaza date cu caracter personal numai daca acestea sunt oferite in mod voluntar, cu acordul total al clientului, in urmatoarele scopuri:

 1. intocmirea actelor necesare tranzactiei financiare si expedierea produselor comandate;
 2. rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre client;
 3. trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;
 4. oferirea de vouchere cadou clientilor fideli;
 5. contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

Prin crearea Contului, fiecare Client si-a exprimat consimtamantul ca www.preturibune.ro sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001. In cazul in care doriti sa nu mai primiti materiale informative privind produsele, promotiile si ofertele site-ului nostru pe adresa de e-mail, puteti folosi butonul de Dezabonare din josul paginii de e-mail.

Orice Client are dreptul de a obtine de la COMLEX SYSTEM S.R.L., printr-o cerere scrisa pe adresa de e-mail (office@preturibune.ro):

 1. confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta;
 2. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 3. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
 4. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. 2) sau 3), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

În virtutea înregistrarii voluntare pe websitul www.preturibune.ro sau a accesarii (comandarii) produselor/serviciilor www.preturibune.ro, Clientul iÅŸi da consimtamântul pentru procesarea datelor cu caracter personal de catre www.preturibune.ro în propriul sistem informatic, atât manual cât ÅŸi automat, în scopurile enuntate mai sus, în conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Daca Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre www.preturibune.ro, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul ÅŸi de a nu oferi companiei COMLEX SYSTEM S.R.L. date cu caracter personal.

Oricare Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre COMLEX SYSTEM S.R.L. a unei cereri scrise prin e-mail la office@preturibune.ro ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

Oricare Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre COMLEX SYSTEM S.R.L. a unei cereri scrise prin e-mail la office@preturibune.ro, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

Clientul are dreptul de a se opune, colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

COMLEX SYSTEM S.R.L. colecteaza informatii privind paginile accesate in cadrul site-ului nostru si IP-ul de pe care este vizitat site-ul. www.preturibune.ro poate utiliza cookies, stocand temporar date cu caracter personal pentru securizarea accesului site-ului si pentru o cat mai buna functionare a site-ului si oferirea de servicii de inalta calitate.

COMLEX SYSTEM S.R.L. se obliga ca datele colectate ale Clientului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate. Exceptie va face situatia in care transferul / accesarea / vizualizarea / etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

Daca alegeti sa efectuati plata online, www.preturibune.ro nu va stoca decat datele dumneavoastra personale necesare tranzactiei. Stocarea si procesarea datelor de pe cardul dumneavoastra se va face pe serverele procesatorului de plati in functie de tipul cardului dumneavoastra. COMLEX SYSTEM S.R.L. nu stocheaza si nu solicita detalii legate de cardul dumneavoastra. Datele cu caracter personal furnizate vor putea fi dezvaluite fara acordul dumneavoastra in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari:

 1. bancile implicate in platile online,
 2. organismele Internationale de Carduri,
 3. furnizori de servicii/produse,
 4. catre institutiile abilitate (cf Legii 677/2001);

www.preturibune.ro utilizeaza metode si tehnologii de securitate, inclusiv reguli aplicate salariatilor si proceduri de lucru pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale actualizate. Site-ul este gazduit pe un server securizat privind accesul oricaror altor persoane decat cele autorizate, fiind instalate in incinte adecvate tehnic. COMLEX SYSTEM S.R.L. nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane in vigoare. In caz de litigiu, COMLEX SYSTEM S.R.L. va incerca mai intai rezolvarea problemei pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la primirea reclamatiei pe adresa de e-mail. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat mai sus, vom lua in considerare apelarea la instanta judecatoreasca abilitata.

 Daca aveti intrebari legate Politica de Confidentialitate a companiei sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate  va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail office@preturibune.ro

 9.1. Comlex System are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre Client. S.C. COMLEX SYSTEM S.R.L. (www.preturibune.ro)  este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 0001236

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, S.C. COMLEX SYSTEM S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor privind situatia contului de pe preturibune.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, pentru reclama, marketing si publicitate, statistica.

Astfel, COMLEX SYSTEM poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Preturibune.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul preturibune.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

De asemenea, Comlex System va furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai dupa ce ne-am asigurat printr-un contract ca aceste informatii sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, asiguratori.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

 1. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa:  Str.Ion Minulescu nr.105, sector 3, Bucuresti.

9.2. Scopul colectarii datelor este:

– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

–de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vânzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

–de facturare si livrare a comenzii. Refuzul precizarii datelor atrage anularea comenzii.

9.3. Prin completarea datelor în formularul de creare de Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse în baza de date a COMLEX SYSTEM  si îsi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate în scopul prevazut mai sus la punctul 9.2.

9.4. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei în caz de încalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

9.5. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str. Ion minulescu nr.105, Sector 3 Bucuresti, în atentia S.C. COMLEX SYSTEM  S.R.L., va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

 •          rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, în special a datelor incomplete sau inexacte;
 •           transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
 •          notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

9.6. De asemenea, comlex System  poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla în relatii de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate anterior, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate în siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei în vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre, asiguratori, firme de creditare cu care Comlex System a încheiat un parteneriat.

9.7. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, în baza si în limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

9.8. Comlex System va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar în conditiile mentionate în prezentul Document.

9.9. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vânzatorului.

9.10. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vânzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vânzatorul sa poata utiliza liber, în interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. Comlex System nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia în vigoare nu prevede alte specificari în acest sens.

9.11. Prin înscrierea în baza de date a Comlex System, Clientul/Cumparatorul îsi ofera consimtamântul expres, în limitele legislatiei în vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Comlex System: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii în vederea îndeplinirii obiectului Contractului încheiat între Cumparator si Vânzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci când legislatia prevede acest lucru, cât si de alte companii cu care Comlex System poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor etc.

10. Risc si Titlu de Proprietate

10.1. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va trece în grija dumneavoastra atunci când dumneavoastra sau o parte terta indicata de dumneavoastra (alta decât transportatorul solicitat de Comlex System) dobândeste posesia fizica a produselor. În cazul returului de produse, riscul de pierdere sau deteriorare a produselor trece în grija noastra atunci când noi, sau o parte terta indicata de catre noi, dobândeste posesia fizica a produselor.

10.2. Dreptul de proprietate asupra produselor va trece în grija dumneavoastra când vom primi plata integrala a tuturor sumelor datorate pentru produse, inclusiv cheltuielile de livrare daca este cazul, comisioanele de manipulare sau taxe similare, daca este cazul. În cazul returului de produse, dreptul de proprietate asupra produselor va trece în grija noastra dupa îndeplinirea obligatiilor noastre de rambursare în conformitate cu acesti Termeni si Conditii.

11. Anularea de catre Comlex System

Putem rezilia contractul de cumparare printr-o notificare, iar dumneavoastra nu aveti dreptul de a solicita despagubiri în urmatoarele cazuri:

 •          datele furnizate de dumneavoastra pe site sunt incomplete sau incorecte;
 •          nerespectarea termenilor si conditiilor noastre (cu exceptia cazurilor de nerespectare minora);
 •          activitatea dumneavoastra pe site provoaca sau poate provoca prejudicii de orice fel pentru noi, afiliatii sau furnizorii nostri;
 •          efectuarea a mai mult de trei încercari consecutive de livrare esuate pentru acelasi produs.

12. Politica de vânzare online

12.1. Accesul în vederea efectuarii unei Comenzii îi este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate, Comlex System îsi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului în vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, în cazul în care considera ca în baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Comlex System. În oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Comlex System, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea acestor masuri.

12.2. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite în cosul de cumparaturi, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitatile indicate expres. O data adaugat în cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie în masura în care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui Bun/Serviciu în cosul de cumparaturi, în lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

12.3. Comunicarea cu Vânzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din site. Vânzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

12.4. Toate tarifele aferente Bunurilor ti/sau Serviciilor prezentate pe site sunt exprimate în lei (RON) si includ TVA.

12.5. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Comlex System, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Imaginile produselor pot contine accesorii neincluse în pachetele standard.

12.6. Ne rezervam dreptul de a sterge/adauga orice informatie de pe site sau de a întrerupe activitatea fara o notificare prealabila.

12.7. Referirile la alte site-uri exista pentru a ajuta clientul/cumparatorul. Nu ne asumam raspunderea pentru continutul acestora.  

12.8. Dupa achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se poate solicita înscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email înscrisa de Cumparator în Cont. În acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe site si se implica activ în dezvoltarea de noi servicii si în detalierea cât mai completa a caracteristicilor bunurilor.

12.9. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vânzatorul poate sa îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzator, în orice situatie în care este necesara contactarea Cumparatorului.

12.10. Vânzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, în urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese în urmatoarele cazuri:

 •           neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, în cazul platii online;
 •          invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Comlex System, în cazul platii online;
 •          datele furnizate de catre Client/Cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

 

13. Pret, Reduceri si Plata

13.1. Pret

13.1.1. Preturile produselor sunt cele exprimate pe site-ul nostru la momentul comenzii, cu exceptia cazurilor unor erori evidente.

13.1.2. Preturile produselor sunt exprimate în moneda indicata pe site si includ TVA. Produsele sunt facturate exclusiv în moneda indicata pe site. Nu suntem responsabili pentru orice comisioane de conversie aplicate de banca emitenta a cardului dumneavoastra de credit sau de debit. Comisioanele de conversie, cum ar fi cele valutare vor fi suportate de dumneavoastra

13.1.3. Preturile produselor si alte costuri sunt supuse oricând modificarii, dar modificarile nu vor afecta comenzile anterioare.

13.1.4. În conditiile prevazute de lege, preturile bunurilor electronice afisate pe site includ Taxa de Timbru Verde.

13.2. Reduceri de pret

13.2.1. Putem acorda reduceri de pret pentru produsele achizitionate de pe site-ul nostru în conformitate cu regulile stabilite privind reducerile. Regulile aplicabile pentru reduceri sunt disponibile la locul în care reducerile sunt afisate. Reducerile pot fi asigurate în diferite forme (ex: promotii, reduceri de fidelitate, acordate individual, aleatoriu sau ca urmare a participarii la un concurs sau chestionar). Nu aveti dreptul la o reducere daca reducerea nu a fost determinata de catre noi sau în cazul în care comanda dumneavoastra nu este conforma regulilor privind reducerile.

13.2.2. Daca nu specificam altfel, reducerile sunt scazute din valoarea totala a pretului urmatoarei comenzi. În cazul unei comenzi pentru mai multe produse,  se va aplica uniform un procent de reducere pentru fiecare produs din aceasta comanda sau se va aplica o reducere fixa în mod proportional, pe fiecare produs din aceasta comanda; în cazul în care suma nu poate fi aplicata uniform, restul se va aplica comenzii, câte un produs o data, pâna când nu va mai fi disponibila nici o reducere.

13.2.3. Când returnati un produs, iar returul va confera dreptul la o rambursare din orice motiv (drept voluntar de returnare a produselor, drept legal de retragere, garantie), suma rambursata va fi redusa cu contravaloarea reducerii aplicate produsului returnat, fiind rambursata numai suma efectiv achitata.

13.2.4. Reducerea nu poate fi efectuata sub forma de numerar sau rambursare.

13.2.5 Sistemul de comanda permite aplicarea unui singur voucher de reducere, indiferent de provenienta acestuia (ex: promotii, reduceri de fidelitate, acordate individual, aleatoriu sau ca urmare a participarii la un concurs sau chestionar, email, Facebook, Google), nefiind cumulabile intre ele si nici cu alte vouchere.

13.2.6 Voucherele si cupoanele de reducere au o perioada de valabilitate prestabilita si notificata în prealabil în momentul generarii acestora (ex: în contul de client, pagina de campanie, newsletter, email, Facebook, Google, etc) si nu pot fi utilizate dupa ce au expirat.

13.3. Plata

13.3.1. Puteti utiliza una dintre modalitatile de plata oferite pe site-ul nostru conform conditiilor indicate pe acesta, daca exista.

13.3.2. Plata prin mobilPay este o modalitate de plata on-line cu cardul. Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Comlex System si nici nu vor fi stocate de catre de Comlex System sau de catre procesatorul de plati integrat în site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor. În anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la înregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita schimbarea parolei contului. Din motive de securitate a Tranzactiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramâna logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

13.3.3. Perioada de plata depinde de modalitatea de plata pe care o alegeti si/sau de furnizorul terta parte de servicii de plata (a se vedea sectiunea urmatoare). Daca nu putem efectua livrarea unui produs comandat dupa ce ati efectuat plata, va vom rambursa suma platita pentru acest produs, în conformitate cu dispozitiile privind rambursarea din sectiunea privind drepturile dumneavoastra legale de retragere stabilite în acesti Termeni si Conditii, în termen de cel mult 7 zile în conditiile specificate anterior în Termeni si Conditii.

13.3.4. Atunci când alegeti o modalitate de plata care implica un furnizor terta parte de servicii de plata ati putea fi supus unor termeni si conditii si/sau unor taxe percepute de terta parte si veti achita în conformitate cu termenii si conditiile aplicabile între dumneavoastra si furnizorul terta parte de servicii de plata; va recomandam sa cititi acesti termeni si conditii.

13.3.5. Ne rezervam dreptul de a restrictiona în mod individual modalitatile de plata disponibile pentru dumneavoastra. În cazul în care se aplica o astfel de restrictie si doriti sa primiti mai multe informatii, contactati Serviciul Clienti.

13.3.6. Nu ne asumam responsabilitatea în cazul în care modalitatea de plata care implica un furnizor terta parte de servicii de plata nu este disponibila sau nu functioneaza.

13.3.7. Ne rezervam dreptul de a aduce oricând modificari asupra modalitatilor de plata disponibile si/sau a conditiilor acestora prin postarea modalitatilor de plata disponibile pe acest site fara nici o alta notificare.

13.3.8. Fiecare parte îsi plateste propriile cheltuieli pentru utilizarea mijloacelor de comunicare la distanta în vederea încheierii contractului de achizitie.

14. Livrarea si Costurile de Livrare

14.1. Intentionam sa efectuam livrarea în perioada de timp estimata, indicata pentru un anumit articol de pe site-ul nostru, dar nu mai târziu de 30 de zile de la înregistrarea comenzii. Datele preconizate pentru livrare indicate pe site-ul nostru sunt doar aproximative si orientative si nu limiteaza perioada de livrare de 30 zile prevazuta în prezenta sectiune. Daca nu putem efectua livrarea în termenul de livrare de 30 de zile, va vom informa prin e-mail. În cazul în care nu vom primi nici un raspuns de la dumneavoastraîn termen de 3 zile lucratoare de la data notificarii noastre, se considera ca ati acceptat prelungirea perioadei de livrare, care nu limiteaza dreptul dumneavoastra de a anula sau retrage comanda. În cazul în care, nu putem efectua livrarea nici în termenul prelungit de livrare, va vom informa prin e-mail, si, în masura permisa de lege, vom conveni cu dumneavoastra termenul de livrare, daca este cazul.

14.2. Livram produsele pentru care am acceptat comanda dumneavoastra prin intermediul unei companii de transport selectata de noi. Livram la adresa pe care ne-ati furnizat-o pentru livrare. Nu ne asumam responsabilitatea pentru cazurile în care adresa este comunicata incorect sau incomplet.

14.3. Livrarea este GRATUITÄ‚ doar in reteaua firmei de curiereat pentru orice comanda cu valoare minima achitata de 200 lei, exclusiv pentru membrii Comlex System. Pentru comenzile sub aceasta valoare, se va percepe o taxa de transport specificata la sectiunea transport in dreptul fiecarui produs. 

15. Èšarile cu Livrare si Restrictiile de Livrare

15.1. Furnizam produse comandate prin intermediul site-ul(-urilor) nostru(noastre) persoanelor fizice/juridice/consumatorilor finali cu o adresa de expediere în Romania.

15.2. Ne rezervam dreptul de a limita în mod individual cantitatile pe care le puteti comanda sau pentru care noi acceptam o comanda si/sau de a restrictiona sau exclude în mod individual livrarea sau prestarea serviciului catre dumneavoastra si/sau de a restrictiona sau exclude în mod individual unele dintre metodele de plata disponibile pentru dumneavoastra si/sau de a restrictiona sau exclude (în masura permisa de lege) contul dumneavoastra, inclusiv, dar fara a se limita la motive legate de comportamentul sau activitatea pe care ati avut-o pe site-ul nostru, în cazul în care accesul la sau existenta contului dumneavoastra sau acest comportament ar putea dauna Comlex System în orice fel sau daca vom constata existenta unor nereguli si/sau încalcari ale oricaror dispozitii ale termenilor si conditiilor noastre. În acest caz, va puteti adresa Serviciului Clienti la datele de contact indicate pe site-ul nostru pentru mai multe informatii despre decizia sau actiunea noastra.

16. Returnarea Voluntara a Produselor / Garantie privind Returnarea

16.1. În plus fata de dreptul dumneavoastra legal de retragere (a se vedea sectiunea separata) sau drepturile dumneavoastra în cazul în care un produs este defect sau neconform (a se vedea sectiunea de garantie), va acordam în mod voluntar dreptul de a returna orice produs din orice motiv, conform celor stabilite mai departe în aceasta sectiune privind returul produselor.

16.2. Acest drept privind retururile produselor nu se aplica la produsele conform specificatiilor dumneavoastra, produsele consumabile, programe software care au fost activate/desigilate dupa livrare.

16.3. În cazul în care criteriile de mai sus nu sunt îndeplinite, din pacate, nu vom putea accepta returul si în consecinta nu va vom putea rambursa pretul platit. Ne rezervam dreptul de a va solicita achitarea contravalorii costurilor ocazionate de retrimitere a produsului catre dumneavoastra.

16.4. Daca vom accepta returnarea produsului, va vom rambursa toate platile primite de la dumneavoastra nu mai târziu de 14 zile de la primirea acestuia.

16.5. Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar, in acest sens fiind necesar sa ne furnizati un cont IBAN precizând si titularul acestuia.

16.6. Daca doriti sa schimbati un produs, schimbul va fi tratat ca retur. Rambursarea se va face în conformitate cu aceasta sectiune, urmând ca dumneavoastra sa plasati o noua comanda pentru produsul de înlocuire.

16.7. Dreptul dumneavoastra de a returna produsele în conformitate cu aceasta sectiune este separat de dreptul dumneavoastra legal de a va retrage comanda sau din a va retrage din contractul încheiat cu noi (a se vedea sectiunea separata).

17. Garantie

17.1. Pentru produsele pe care le vindem prin intermediul site-ului nostru, garantam conformitatea si calitatea produselor pentru perioada prevazuta în documentele justificative (ex: certificate de garantie), pe care le oferim sau le punem la dispozitia dumneavoastra. Va garantam ca fiecare produs, la livrare si pe întreaga perioada de garantie aplicabila, va confirma descrierea sa în toate aspectele semnificative, va fi de o calitate satisfacatoare si se va potrivi în mod rezonabil pentru toate scopurile pentru care produsele de acest tip sunt de obicei furnizate.

17.2. Veti beneficia întotdeauna de drepturile de garantie ale consumatorului prevazute de legea aplicabila. În cazul în care garantia pe care o oferim limiteaza sau exclude orice drepturi pe care le aveti în conformitate cu legislatia obligatorie aplicabila, dispozitiile acestei legislatii vor prevala.

17.3. Perioada de garantie este de 12 luni de la livrare, cu exceptia cazului în care este prevazuta o alta perioada de garantie în documentele justificative (în special în certificatul de garantie), iar aceasta perioada de garantie este permisa de lege pentru aceste produse specifice.

17.4. Garantia este acordata în conditiile actionarii de catre dumneavoastra în conformitate cu instructiunile privind utilizarea si întretinerea.

17.5. Garantia nu se aplica în caz de uzura a produselor (sau parti ale acestora), cauzata de utilizarea produselor in alte scopuri fata de acelea pentru care au fost destinate. De asemenea, garantia nu se aplica în caz de defecte cauzate de utilizarea incorecta si tratamentul neprofesional sau nepotrivit sau pentru eventualele pagube produse ca urmare a acestei utilizari. Pentru articolele vândute la un pret mai mic garantia nu se aplica pentru defectele pentru care a fost convenit pretul mai mic. Pentru articolele pre-utilizate, daca este cazul, nu suntem raspunzatori pentru imperfectiuni care corespund nivelului de utilizare sau uzura prezentate de produs la momentul livrarii.

17.6. Informatiile cu privire la termenii si conditiile de garantie Comlex System, precum si instructiunile generale de utilizare si întretinere a anumitor tipuri de articole pot fi furnizate sau puse la dispozitie pe e-mail prin cerere realizata de catre client pe e-mail.

17.7. În cazul în care produsul livrat este defect sau neconform, beneficiati de drepturile care decurg din garantia noastra. Nu beneficiati de drepturile si dispozitiile prezentei sectiuni (masuri în caz de defecte sau neconformitate) în masura în care stiati despre defect atunci când ati plasat comanda (sau cineva o terta parte în numele dumneavoastra) sau dumneavoastra ati cauzat defectul.  În cazul în care un produs livrat este defect sau neconform, va rugam sa ne informati cât mai curând posibil, într-un termen rezonabil de la descoperirea defectului sau neconformitatii si sa ne returnati produsul. În acest caz, ne veti furniza documente justificative pentru reclamatia dumneavoastra, inclusiv formularul de retur completat, factura sau dovada platii si motivele reclamatiei. Vom examina produsul în consecinta.

17.8. Aveti dreptul de a solicita repararea sau înlocuirea produsului, în cazul în care aceasta solicitare nu este nerezonabila în ceea ce priveste natura defectului sau a neconformitatii si cu respectarea conditiilor de acordare a garantiei. Daca, în mod rezonabil, nu putem repara sau înlocui produsul, va vom rambursa suma platita pentru acest produs in termen de 14 zile conform legii. Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, sunteti de acord în mod expres ca în temeiul obligatiei noastre de garantie, putem alege sa va rambursam suma platita pentru acest produs având în vedere ca, din perspectiva drepturilor consumatorilor, rambursarea este cel putin la fel de favorabila pentru Dumneavoastra, ca si alte drepturi de garantie de care puteti beneficia.

17.9. În caz de reparare sau înlocuire, vom livra produsul reparat sau înlocuit, fara a percepe costuri suplimentare. În acest caz, nu aveti dreptul la o rambursare a sumelor platite sau o reducere a pretului de achizitie. Se vor aplica aceiasi termeni si conditii din contractul de achizitie initial pentru produsul reparat sau înlocuit. În caz de reaparitie a aceluiasi defect la produsul reparat sau înlocuit, în plus fata de orice alte drepturi la garantie de care beneficiati, puteti returna produsul si solicita rambursarea sumei achitate.

17.10. Pentru cazurile de rambursare a sumelor achitate pentru produse returnate de catre dumneavoastra, vom rambursa în termen de 14 zile suma totala primita de la dumneavoastra pentru aceste produse.

17.11. Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar. Daca nu ne-ati comunicat deja acest lucru, va rugam sa ne transmiteti cel mai târziu la data returnarii produsului, detaliile contului bancar personal (numele bancii, codul IBAN, numele titularului de cont), în care putem efectua rambursarea.

17.12. Va vom rambursa toate costurile rezonabile directe pe care le-ati suportat pentru returnarea produsului defect sau neconform. De asemenea, în cazul livrarii unui/mai multor produs(e) care nu a/au fost comandat(e), va vom rambursa aceste costuri de returnare.

17.13. Daca nu exista nici certificat de garantie pentru un anumit produs, factura sau dovada platii vor servi drept certificat de garantie. Pentru a apela la garantie, daca este necesar, va sfatuim sa pastrati certificatul de garantie, factura sau dovada efectuarii platii.

18. Publicitate

18.1. Newsletterele Comlex System sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Comlex System. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

18.2. Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul cu privire la primirea de newslettere în orice moment:

 •          prin contactarea Comlex System în acest sens.
 •          prin accesarea link-ului de dezabonare afisat în mesajele comerciale primite de la Vânzator.

Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

19. Înscrierea de review-uri si comentarii

19.1. Înscrierea de Review-uri si Comentarii se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, în sectiunea “Review-uri”. Informatiile înscrise pot fi atât pozitive, cât si negative, si se vor referi strict la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

19.2. În momentul înregistrarii unui anumit Review/Comentariu pe site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vânzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vânzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

19.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, în momentul înscrierii de Review/Comentariu, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitând informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

–    sa foloseasca doar limba româna. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate românesti, sunt de larga utilizare în toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neînselatoare si în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vânzarea si cumpararea de produse sau servicii;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, în niciun mod si în nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

–     sa nu înscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vânzatorul;

–    sa nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vânzator sau sa înscrie Review-uri/Comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;

–    sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul ca mijloc de comunicare cu Vânzatorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzatorului înscrise pe site.

19.4. Pe lânga o evaluare realista critica, în momentul înscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, împreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, acesta fiind vizibil pentru alti utilizatori/clienti/cumparatori în pagina de produs sau la comparatia de produse. Astfel, un Review însotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review însotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce înscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

–    fisierele încarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurându-se ca fisierele încarcate respecta drepturile de autor;

–    fisierele încarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a vârstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;

–    fisierele încarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;

–    fisierele încarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vânzatorul.

19.5. Când un Review/Comentariu este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca având un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vânzator pentru a determina daca încalca Termenii si Conditiile site-ului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din site numai dupa examinarea acestora de catre Vânzator.

19.6. În cazul în care Vânzatorul constata încalcarea Termenilor si Conditiilor în mod repetat, acesta îsi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a înscrie Review-uri/Comentarii. Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie adresa de e-mail office@preturibune.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

20. Diverse

20.1. Transferul de drepturi si obligatii: Contractul dintre dumneavoastra si noi este obligatoriu pentru dumneavoastra si pentru noi si pentru succesorii si cesionarii nostri. Cu exceptia cazului în care legislatia în vigoare prevede altfel, nu puteti transfera, cesiona sau altfel dispune de nici unul din drepturile sau obligatiile dumneavoastra, în special obligatii de plata, fara acordul nostru scris emis în prealabil. Oricând putem transfera, cesiona, sub-contracta sau altfel dispune de contract sau oricare dintre drepturile sau obligatiile care decurg din acesta, caz în care noi nu suntem scutiti de responsabilitatea pentru executarea obligatiei noastre în ceea ce va priveste, dar cesionarul intra în aceste relatii în calitate de co-debitor.

20.2. Nulitate: În cazul în care o instanta sau autoritate competenta decide ca oricare dintre dispozitiile acestor Termeni si Conditii este invalida, ilegala sau inaplicabila conform legii aplicabile, aceasta dispozitie va fi modificata si interpretata astfel încât sa fie realizeze cel mai bine obiectivele dispozitiei initiale în masura permisa de lege. Restul dispozitiilor vor ramâne în vigoare.

20.3. Întregul Acord: Acesti Termeni si Conditii si orice alte documente (inclusiv în format electronic sau publicate pe site-ul nostru) la care se face referire în prezentul document precum si orice alta dispozitie din contractul de achizitie, contin întreaga întelegere dintre dumneavoastra si noi cu privire la comanda dumneavoastra si la contractul de cumparare. Nici o expunere sau declaratie, orala sau scrisa, care nu este inclusa în prezentul document nu va fi obligatorie pentru dumneavoastra sau pentru noi daca nu a fost convenita de comun acord între dumneavoastra si noi.

21. Informatii privind DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului ti sanatatii umane în cazul în care nu sunt colectate separat. Având în vedere prevederile OUG 195/2005 referitoare la protectia mediului si OUG 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea în vedere urmatoarea:  cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.

22. Clasificare Licente Windows:
 1. Calculatorul/laptopul detine Licenta Windows OEM (original). Aceasta licenta este limitata, la schimbarea HDD/SSD-ului duce la pierderea licentei, garantia produsului ramane aceeasi din contract
 2. Calculatorul/laptopul a primit Licenta Windows Electronica inregistrata in placa baza (permite instalarea windows-ului pe orice unitate de stocare, activarea licentei facandu-se automat)
 3. Calculatorul/laptopul a primit Licenta Windows Electronica cu cu serial activare tiparit pe factura/garantie (permite instalarea windows-ului pe orice unitate de stocare, activarea facandu-se prin introducerea cheiei de pe documentele primite)
 4. Calculatorul/laptopul a primit Licenta Windows MAR Refurbished Electronica. Este obligatoriu activarea Licentei folosind HDD/SSD-ul cu care a venit unitatea de lucru. Odata activata Licenta va ramane activa indiferent daca se va inlocui sistemul de operare chiar si daca se va inlocui si unitatea de stocare(HDD/SSD). 

 

Modificari în licentierea Windows refurbished 
Microsoft a aliniat recent si programele sale refurbished la licentierea digitala. Modificarile aduse programului MAR (Microsoft Authorized Refurbisher) au ca scop eliminarea licentelor COA de tip abtibild cu numar de serie si cheie printate pe ele, invocând motive de siguranta si cresterea comfortului respectiv experientei de utilizator.
Astfel companiile participante în programul MAR nu mai au posibilitatea de a comanda stickere COA cu care ne-am obisnuit, ci doar licente digitale care se injecteaza în sistemul de operare, cu ajutorul carora Windows-ul se activeaza automat dupa conectarea la internet. Odata activat, Windows-ul se va reactiva la fiecare reinstalare pe acel sistem/notebook, serverele Microsoft identificându-l legat de acel hardware.
Dovada autenticitatii licentelor ramâne un abtibild holografic universal atât pentru Windows 10 Home cât si pentru Windows 10 Pro lipit pe sistemul de calcul (vezi poza) si aparitia licentei pe factura însotitoare.

Modificari în licentierea Windows Refurbished 

Microsoft a aliniat recent si programele sale refurbished la licentierea digitala. Modificarile aduse programului MAR (Microsoft Authorized Refurbisher) au ca scop eliminarea licentelor COA de tip abtibild cu numar de serie si cheie printate pe ele, invocând motive de siguranta si cresterea comfortului respectiv experientei de utilizator.
Astfel companiile participante în programul MAR nu mai au posibilitatea de a comanda stickere COA cu care ne-am obisnuit, ci doar licente digitale care se injecteaza în sistemul de operare, cu ajutorul carora Windows-ul se activeaza automat dupa conectarea la internet. Odata activat, Windows-ul se va reactiva la fiecare reinstalare pe acel sistem/notebook, serverele Microsoft identificându-l legat de acel hardware.
Dovada autenticitatii licentelor ramâne un abtibild holografic universal atât pentru Windows 10 Home cât si pentru Windows 10 Pro lipit pe sistemul de calcul (vezi poza) si aparitia licentei pe factura însotitoare.
Licenta MAR

Licentele nu se pot cumpara separat, ci numai impreuna cu un calculator/laptop/pos second hand/refurbished numai de la companii acreditate Microsoft Registred Refurbisher, ca si COMLEX SYSTEM SRL.

Cand expira o licenta achizitionata prin programul Microsoft Registered Refurbisher?

Licentele nu expira niciodata, insa sunt valabile doar pentru calculatorul achizitionat.

Daca mi se strica calculatorul, imi pierd licenta?

- Orice componenta din calculator se poate inlocui fara sa-ti pierzi licenta, mai putin placa de baza. 
- La Schimbarea HDD/SSD-ului pentru licentele OEM( vezi pct.1 din clasificare)

Copyright © 2017 PreturiBune.ro

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe x