Panasonic lansează pe piaţă primul său aparat de fotografiat în sistem 3D

Panasonic LUMIX G Micro System este primul aparat foto digital din lume care beneficiază de obiectiv 3D cu lentile interschimbabile. Noul obiectiv va permite utilizatorilor să fotografieze imagini la calitate 3D ce pot fi apoi vizionate comod acasă, pe televizoarele 3D VIERA.

Panasonic Corporation a anunÅ£at că a reuÅŸit dezvoltarea primului obiectiv 3D din lume cu sistem de lentile duale interschimbabile, ce va fi încorporat în camerele LUMIX G Micro System. Noua tehnologie va face posibilă fotografierea la calitate 3D, primele camere ce vor încorpora acest obiectiv urmând a fi lansate până la finalul acestui an, adăugând astfel artei fotografiei o nouă dimensiune.

Până în prezent, camerele cu obiective interschimbabile ce erau capabile să captureze imagini 3D utilizau sisteme panoramice sau o combinaÅ£ie de două lentile ÅŸi doi senzori, dar aceste sisteme aveau multe dezavantaje, inclusiv nevoia de a avea o cameră dedicate doar pentru 3D ÅŸi dificultăţi în surprinderea obiectelor aflate în miÅŸcare.

Noul obiectiv 3D de la Panasonic pentru LUMIX G Micro System este format din două sisteme optice. Acestea vor crea imagini duale pentru ochiul stâng ÅŸi ochiul drept, ce vor trece apoi prin sistemul de procesare a imaginii 3D, fiind generate în final fotografiile 3D.
Acest nou obiectiv 3D compact cu lentile interschimbabile este uÅŸor de manevrat ÅŸi, odată montat pe o cameră, nu necesită o structură specială pentru fotografierea în sistem 3D. Obiectivul înregistrează imagini 3D fără distorsiune ÅŸi fără întârziere între cele pentru ochiul stâng ÅŸi cele pentru ochiul drept, chiar dacă subiectul aflat în cadru este în miÅŸcare.

Imaginile 3D surprinse cu acest obiectiv, chiar ÅŸi portretele sau fotografiile capturate de aproape, pot fi vizionate pe televizoare 3D VIERA.

Copyright © 2002 PreturiBune.ro

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe x